Back to Question Center
0

Семалт: Савети за савете о Вебу - немојте пропустити!

1 answers:

Када не можете добити податке који су потребни у Вебу су друге методе које се могу користити за добијање оних потребних проблема. На пример, може се добити подаци из АПИ-а на вебу, екстраховати податке из различитих ПДФ-ова или чак са веб страница за скривање с екрана. Извлачење података из ПДФ-а је изазовни задатак, јер ПДФ обично не садржи тачне информације које могу захтевати. С друге стране, током процеса скрининга екрана, садржај који је извучен је структуриран помоћу кода или коришћењем помоћног програма за скраћивање. Добијање података о отпаду може бити тежак задатак, али када неко има идеју о томе шта треба урадити, онда постаје лако.

Машински читљиви подаци

Један од главних циљева веб скраћења је да се може приступити стројно читљивим подацима. Ови подаци су креирани компјутером за обраду, а неки од његових примјера за формат укључују КСМЛ, ЦСВ, Екцел датотеке и Јсон. Подаци који се читају из машине су један од различитих начина на које се може користити како би се добили подаци о скривању веба, јер је то једноставна метода и не захтијева висок ниво технике како би се ријешио.

Стругирање сајтова

Стругање сајтова је један од најчешће коришћених метода за добивање информација које су потребне. Постоје неки случајеви када веб странице не функционишу исправно.

Иако је веб скраћење најпожељније, постоје различити фактори који чине скраћивање компликованијим. Неки од њих укључују ХТМЛ код који је лоше форматиран и блокира блокаду приступа. Правне баријере такође могу бити проблем у руковању са подацима из веб странице, јер постоје и неки људи који игноришу употребу лиценци. У неким земљама ово се сматра саботацијом. Алати који могу помоћи у скраћивању или екстракцији информација обухватају веб услуге и неке проширења претраживача у зависности од алатке прегледача који се користи. Скрапе веб подаци се могу наћи у Питхон-у или чак у ПХП-у. Иако процес захтева пуно вјештина, може бити лако ако је веб страница коју она користи исправна.

December 7, 2017
Семалт: Савети за савете о Вебу - немојте пропустити!
Reply