Back to Question Center
0

Семалт експерт објашњава како да извуче веб сајт са прелепом супом

1 answers:

Постоји доста података који су обично на другој страни ХТМЛ. На рачунарску машину, веб страница је само мјешавина симбола, текстуалних знакова и бијелог простора. Стварна ствар коју идемо на веб страницу је само садржај на начин који нас може читати. Рачунар дефинира ове елементе као ХТМЛ ознаке. Фактор који разликује сирови код из података које видимо је софтвер, у овом случају наши прегледачи. Други веб-сајтови, као што су скрепери, могу користити овај концепт за скраћивање садржаја веб-сајта и спремање за каснију употребу.

На обичном језику, ако отворите ХТМЛ документ или изворну датотеку за одређену веб страницу, могуће је преузети садржај који је присутан на том специфичном веб локацији. Ове информације би биле на равном пејзажу заједно са великим бројем кода. Цео процес укључује рјешавање садржаја на неструктуриран начин. Међутим, могуће је организовати ове информације на структуриран начин и преузети корисне делове из целог кода.

У већини случајева, стругачи не обављају своје активности како би постигли низ ХТМЛ-а. Обично постоји крајња корист коју сви покушавају доћи. На примјер, људи који обављају неке активности интернет маркетинга можда ће морати укључити јединствене стрингове попут команде-ф да би добили информације са веб странице. Да бисте довршили овај задатак на више страница, можда ће вам бити потребна помоћ, а не само људске могућности. Скенери на веб-сајту су ове боксове који могу да извуку веб страницу са више од милион страница у року од сат времена. Цео процес захтева једноставан програмски приступ. Са неким програмским језицима као што је Питхон, корисници могу кодирати неке претраживаче који могу да скупљају податке о веб локацији и думпују на одређену локацију.

Укидање може бити ризична процедура за неке веб странице. Постоји много забринутости око законитости чишћења. Пре свега, неки људи сматрају своје податке приватним и повјерљивим. Ова појава значи да би се у случају укидања могло појавити проблеми са ауторским правима, као и цурење изузетног садржаја. У неким случајевима људи преузима читаву веб локацију за коришћење ван мреже. На пример, у скорашњој прошлости постојала је случај Цраигслист за веб локацију под називом 3Тапс. Ова страница је обрађивала садржај веб странице и објављивала попис станова у класификоване секције. Касније су се сложили са 3Тапа који су платили 1.000.000 долара њиховим бившим локацијама.

БС је скуп алата (Питхон Лангуаге) као што је модул или пакет. Можете користити Беаутифул Соуп да бисте извадили веб страницу са страница са подацима на вебу. Могуће је скраћивати страницу и добити податке у структурираној форми која одговара вашем излазу. Можете анализирати УРЛ адресу, а затим поставити специфичан образац укључујући наш извозни формат. У БС можете извозити у различитим форматима као што је КСМЛ. Да бисте започели, морате инсталирати пристојну верзију БС и започети са неколико основних Питхонова. Знање програмирања је од суштинског значаја.

December 7, 2017
Семалт експерт објашњава како да извуче веб сајт са прелепом супом
Reply